Terwijl de medewerkers van de Koninklijke Bibliotheek begonnen zijn met de digitalisering van uitgegeven kronieken voor ons project, werken wij aan een grote inventarisatie van kronieken in manuscript die overal in België en Nederland in archieven liggen te wachten. Sommige archieven hebben zelf de mogelijkheid om scans te maken van de kronieken die we willen opnemen in ons corpus. Maar vaak is het handig dat we met ons scantentje komen. De scantent is ontwikkeld door de Technische Universiteit van Wenen en wij hebben een prototype in bruikleen. De kroniek in het tentje wordt mooi gelijkmatig verlicht met ledlichtjes en met de app voor smartphone Docscan lukte het zelfs de dikke kroniek van Arent toe Boecop uit 1496 in het Stadsarchief van Kampen achter elkaar in ongeveer twee uur tijd te fotograferen.

Geef een reactie