Om het werk dat u op Vele Handen hebt verricht voort te zetten in Transkribus Lite, dient u eenmalig de volgende stappen uit te voeren. Lees deze pagina dus nauwkeurig als u voor het eerst aan de slag wilt gaan.

stap 1

Maak een account aan op Transkribus Lite. Dat kan via deze link. Onthoudt uw e-mailadres en wachtwoord goed! Dit account heeft u nodig als u straks gaat transcriberen of annoteren in de online omgeving Transkribus Lite.

U krijgt na het aanmaken van uw account een mail van Transkribus. Activeer uw account door de link in deze mail aan te klikken.

Stap 2

Maak een account aan op WordPress. Dat kan via deze link. Onthoudt uw e-mailadres en wachtwoord goed! Dit account heeft u nodig als u een vraag wilt stellen op het forum op deze website. Dit forum is de vervanging van de vroegere berichtenpagina op Vele Handen. Tip: gebruik hetzelfde e-mailadres en wachtwoord voor beide accounts.

U krijgt na het aanmaken van uw account een mail van WordPress. Activeer uw account en maak een wachtwoord aan door de link in deze mail aan te klikken.

stap 3

Nu moeten wij uw account toevoegen aan de collectie op Transkribus Lite, en aan het forum op deze website. Wilt u ons daarom via het formuliertje onderaan deze pagina laten weten wat het e-mailadres is waarmee u beide accounts hebt aangemaakt? Zodra wij u daarna hebben toegevoegd, krijgt u een bevestigingsmail van Transkribus Lite en van WordPress.

stap 4

Tot slot moet u accepteren dat wij u hebben toegevoegd aan het forum op de website. Daarvoor klikt u de link aan in het mailtje, en bevestigt u de koppeling aan de website Chronicling Novelty. Als dat gelukt is, wordt u doorgestuurd naar een berichtenpagina van de website. Dat is voor u niet relevant, u kunt daarna gewoon weer naar www.chroniclingnovelty.com navigeren, om op het forum terecht te komen. Inloggen op het forum kan vervolgens hier. Als u nu nogmaals wordt doorgestuurd naar een berichtenpagina van de website, gaat u nogmaals naar het forum. Nu staat er als het goed is dat u bent ingelogd. Tip: vink aan dat u ingelogd wilt blijven, dat scheelt veel werk.