‘Kronieken terug naar huis’

In november 2021 gaven Theo Dekker en Erika Kuijpers tijdens een zoom-bijeenkomst uitleg over de manier waarop wij onze scans, transcripties en annotaties van kronieken graag zouden overdragen aan de archieven waar de handschriften berusten. De opnames van deze bijeenkomst kunt u hier bekijken. Erika geeft een algemene uitleg van de plannen, Theo demonstreert hoe je in Transkribus Lite verder aan de slag kan met het materiaal en hoe je ook zowel de scans, transcripties en annotaties eenvoudig kunt downloaden. Mocht u na het bekijken van deze opnames nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Uitleg idee ‘kronieken terug naar huis’
Korte uitleg Transkribus Lite

Aanmelding voor overdracht collectie

Om het werk dat op Vele Handen is verricht voort te zetten in Transkribus Lite, dient u eenmalig de volgende stappen uit te voeren. Lees deze pagina dus nauwkeurig als u voor het eerst aan de slag wilt gaan.

stap 1

Maak een account aan op Transkribus. Dat kan via deze link.

U krijgt na het aanmaken van uw account een mail van Transkribus. Activeer uw account door de link in deze mail aan te klikken.

stap 2

Nu moeten wij uw account toevoegen aan uw collectie op Transkribus. Wilt u ons daarom via het formuliertje laten weten wat het e-mailadres is waarmee u uw account hebt aangemaakt? Zodra wij u hebben toegevoegd, krijgt u een bevestigingsmail van Transkribus.