De afgelopen jaren zijn niet alleen honderden kronieken getranscribeerd, maar er zijn ook duizenden labels aan de tekst toegevoegd. Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft met elkaar heel erg veel werk verzet en zoveel geannoteerde kronieken geproduceerd, waardoor het voor ons als onderzoeksteam mogelijk is om grootschalig onderzoek te doen naar deze teksten om onze onderzoeksvragen te beantwoorden. Dat betekent dat wij met ingang van 8 juni het annotatieproject (project 2) kunnen stoppen. Overigens, het transcriptieproject (project 1) gaat nog iets langer door.

Om onze vrijwilligers te bedanken voor al hun inzet organiseren we op woensdagmiddag 8 juni van 15:00 tot 17:00 uur een webinar waarin we iets over ons onderzoek vertellen en hoe onze vrijwilligers dat voor ons mogelijk hebben gemaakt. Daarnaast zullen we een overzicht van de stand van zaken geven, waarbij we ook een leuk nieuwtje hebben, en een belangrijke save-the-date om met onze vrijwilligers te delen. Er ligt in ieder geval een mooie toekomst in het verschiet voor de kronieken: daar hoort u tijdens het webinar, of anders later, meer over.

Het programma van het webinar ziet er als volgt uit:

Locatie: online (deelnemers ontvangen een dag van tevoren een link voor de meeting)

15:00     Welkom en stand van zaken – Theo Dekker

15:10     Eventdetectie in kronieken – Alie Lassche over haar PhD-onderzoek en het gebruik van datumtags

15:55    Pauze

16:10     De kennishorizon van kroniekschrijvers – studenten Joram Leest en Alessandra Polimeno over hun onderzoek naar plaatsnamen in kronieken

16:40    Nieuws, save-the-date en afsluiting – Erika Kuijpers

Wilt u deelnemen aan het webinar? Meldt u zich dan via onderstaand formuliertje aan. Wij zullen zorgen dat u bijtijds een link krijgt voor de digitale meeting.